Reis naar Nieuw-Zeeland

Eind september ontstond thuis het idee om rond de jaarwisseling een reis van ongeveer een maand naar Nieuw-Zeeland te maken. Nieuw-Zeeland is een enorm eind vliegen, welgeteld 18.500 kilometer, en daarom kost zo’n reis ook een berg geld. Er moet dus wel een goede reden zijn om te gaan.

Natuurlijk is die er ook! Zoals je misschien weet of niet weet ben ik in Nieuw-Zeeland geboren. Op jonge leeftijd zijn mijn ouders samen met mijn broertje en ik naar Nederland geëmigreerd, terwijl veel familie natuurlijk daar bleef wonen. De laatste keer dat we zo’n reis maakten was in 2006, 9 jaar geleden. Daar herinner ik me nog vrij weinig van, dus is het onderhand dus ook wel tijd om iedereen weer een keer te zien. In de avond van 18 december vertrek, met een vliegreis van maarliefst 32 uur voor de boeg. Doe daar twee tussenstops in China bij en je kunt het een soort mini-wereldreis noemen.

Het was een aardig gedoe om alles goed geregeld te krijgen. De kerstvakantie van de TU/e duurt twee weken, maar ik ben drie weken (eigenlijk 23 dagen) weg. Ik mis dus een hele week college, en negen dagen na thuiskomst beginnen de tentamens van kwartiel twee alweer. Bovendien bestaat de kans dat er een tussentoets gepland wordt in de laatste week dat ik in Nieuw-Zeeland ben, en mocht dat zo zijn heb ik sowieso een 0 voor betreffende toets. Gelukkig is dat hooguit 10% van het eindcijfer, dus is het geen enorm probleem. Het voordeel van de universiteit is wel dat ik verder vrijwel geen verplichtingen heb en alle gemiste colleges terug kan kijken, aangezien alles opgenomen wordt. Ik reken er in ieder geval op dat ik bij thuiskomst niet kan relaxen.

Naast het feit dat het leuk is om alle familie weer te zien is Nieuw-Zeeland natuurlijk ook een erg mooi land dat veel te bieden heeft op het gebied van natuur en cultuur. Ik ben dan ook van plan om niet alleen tijd door te brengen met familie, maar ook een paar dagen (met de auto) het zuidereiland rond te trekken en zo wat mee te krijgen van alle steden, bergen en gletsjers en nog veel meer. Ik ben deze zomervakantie ook zelfstandig naar Frankrijk gereden, daarmee heb ik veel ervaring opgedaan (niet alleen met rijden natuurlijk), dus een kans om nog een keer iets soortgelijks te doen grijp ik natuurlijk graag aan!

Al met al heb ik er dus enorm veel zin in. Ergens in januari komt er vast wel weer een nieuwe blog met een recap en verhalen 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *