Blog

De weg naar Mars van SpaceX

SpaceX, een Amerikaans ruimtevaartbedrijf onder leiding van Elon Musk, is hard op weg om bemande ruimtereizen naar Mars mogelijk te maken. Waarom? Musk is van mening dat het maar saai is als wij als mensen voorgoed op aarde blijven. Zijn doel is om geavanceerde raketten en technologie te ontwikkelen die ruimtevoertuigen herbruikbaar maken, wat de weg vrijmaakt voor een toekomstige kolonie op de planeet Mars.

Continue reading “De weg naar Mars van SpaceX”

Hoe was Nieuw-Zeeland?

Zoals beloofd, een followup over mijn reis naar Nieuw-Zeeland! Na een ontzettend lange en vermoeiende reis en drie aparte vluchten konden we eindelijk zeggen dat we in Nieuw-Zeeland waren. Ondertussen stond mijn familie al een uur op het vliegveld op ons te wachten, maar de douanecontrole maakte het er ook niet beter op. Ik was aardig benieuwd – familie die ik meer dan 9 jaar niet had gezien stonden opeens gewoon naast je. Da’s erg bijzonder 

Continue reading “Hoe was Nieuw-Zeeland?”

Project: Versnellingsmeter voor waterraket

Omdat helemaal géén posts ook maar zo leeg staat, heb ik alvast dit stuk geschreven. Begin 2015 heb ik samen met een vriend voor ons profielwerkstuk (VWO) onderzoek gedaan naar de vlucht van een waterraket. We hadden nauwkeurige gegevens van de versnelling van de raket nodig om een best wel nauwkeurige vluchtsimulator te kunnen modelleren, dus heb ik hiervoor een stukje elektronica in elkaar gezet.

Continue reading “Project: Versnellingsmeter voor waterraket”